altabadia-23-logo

DE PRACHTIGE DOLOMIETEN

We fietsen in de Italiaanse Dolomieten in UNESCO-werelderfgoed. Het decor in Alta Badia wordt overheerst door de majestueuze Sella Ronda. De omgeving is rijk aan prachtige beklimmingen in een adembenemend decor. Naast de Sella Ronda zal je op Climbing for Life voldoende keuze hebben met onder meer de Passo Giau, Passo Fedaia, Passo Valparola, Passo Falzarego, Col d’Ornella, Passo Staulanza,… Stuk voor stuk pareltjes om jou een unieke 3-daagse ervaring aan te bieden.

Ook voor de wandelaars en trail lopers kozen we prachtige hiking trails uit!

WHAT’S IN FOR YOU

Climbing for Life exclusieve wielertrui of loopshirt
Climbing for Life buff
Georganiseerde toertochten op vrijdag & zaterdag
Parcoursbevoorrading met water, sportdrank en snacks
Goodiebag
Technische bijstand
Medische service
Pasta party
After-party met DJ

GOEDE DOEL

BEWEGEN VOOR GEZONDERE LONGEN

Voor mensen met een longaandoening is beweging van cruciaal belang! Het verhoogt het inspanningsvermogen, verlaagt kortademigheid en versterkt de ademhalingsspieren. Op die manier dragen ze bij tot een groter welzijn.

In samenwerking met Energy Lab geven wij  mensen met een longaandoening een begeleidingstraject richting Climbing for Life.

Met een persoonlijke begeleiding & trainingsschema op maat gaan zij de uitdaging aan om de Sella Ronda te rijden, een traject van 52km met 4 cols en in totaal meer dan 1500 hoogtemeters.

Ook als deelnemer draag jij je steentje bij; een deel van het inschrijvingsgeld wordt rechtstreeks geschonken aan verenigingen die mensen met een longaandoening ondersteunen.

In samenwerking met:

energylab

WORD ZELF AMBASSADEUR VAN CLIMBING FOR LIFE

Heb je zelf te maken met één van bovenstaande longaandoeningen, wil je graag de uitdaging aangaan en een ambassadeursrol opnemen? Dat kan!

Je kandidatuur insturen kan tot 15 december 2022.

Overnachten

Kortweg Cycling Travel is de officiële travel partner van Climbing for Life.
Via Kortweg kunnen zowel groepen als individuele deelnemers overnachtingen met of zonder fietstransport reserveren.

Verder kan je ook terecht bij onze lokale accommodatiepartner Holimites

Bereid je optimaal voor met Energy Lab!

Mik je op een persoonlijke toptijd of wil je zonder blessures toewerken naar D-Day door een juiste trainingsopbouw, dan start hier je voorbereiding.

Climbing for Life biedt je, in samenwerking met Energy Lab, alles wat je nodig hebt om een perfecte Climbing for Life te fietsen, lopen of wandelen. Een DEXA-scan, een conditietest of een voorbereidingstraject op maat, je vindt gegarandeerd je ding. 

Energy Lab staat bekend als dé referentie op vlak van trainingsbegeleiding. Zowel recreatieve als competitieve lopers konden al terecht in de labo’s in Leuven, Paal-Beringen, Gent en Rotterdam voor een conditietest, uitgebreid advies en een daaraan gekoppeld trainingsschema.

Conditietest lopen

Wil je jouw laatste maanden efficiënt en effectief aanpakken op een verantwoorde manier?

We bepalen jouw fysieke prestatievermogen, je fysiologische melkzuurdrempels en exacte trainingszones via een conditietest in één van de 4 labo’s in Paal, Gent, Leuven of Rotterdam.

Je ontvangt na afloop van deze test een volledig gepersonaliseerd trainingsschema voor een periode van 12 weken dat rekening houdt met de testresultaten, jouw sportieve voorgeschiedenis en jouw persoonlijke (haalbare!) doelstelling richting Climbing for Life.

Climbing for Life voorbereidingspakket

Voor je start met de voorbereiding voor Climbing for Life, wordt je conditie en fitheid uitvoerig getest door de Energy Lab coaches. Na deze testen kan je onmiddellijk aan de slag gaan met het 12 weken trainingsschema dat we voor jou samenstellen. Het schema is volledig op maat van jouw persoonlijke agenda én je (eerste) sportieve doel voor 2022.  Welke testen zijn inbegrepen? 

  • Conditietest fietsen
  • Meting van je maximale zuurstofopnamevermogen (VO2 Max)
  • Analyse van de lichaamssamenstelling (DXA-scan)

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën.

Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Organisatie

Sportinez & Golazo sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal
 
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com