logo

BIKE

Parcours

We bieden verschillende parcours met voor iedereen een mooie uitdaging! Ook voor zij die in het verleden aan Climbing for Life hebben deelgenomen hebben we verschillende nieuwe routes uitgestippeld!

Op vrijdag en zaterdag zorgen we voor uitgestippelde parcours met bevoorradingsposten onderweg. Op donderdag voorzien we inspiratie & .gpx files die jullie vrij kunnen verkennen.

Donderdag 7 september

Route

Passo Gardena

Passo Campolongo

Passo Gardena**

Op de openingsdag van Climbing For Life Dolomiti Alta Badia worden twee opwarmertjes geserveerd. De Passo Gardena vanuit Corvara is een mooie binnenkomer om wat klimritme op te doen met het oog op de volgende dagen. Tien kilometer lang is deze pas die alleen maar mooier wordt naarmate je aan hoogtemeters wint. Eens voorbij Colfosco en eens je een aantal lange rechte stukken hebt afgetrapt, begin je aan een reeks haarspeldbochten en ietwat steilere stroken. Het imposante Sellamassief flankeert je tot je de 2121 meter hoge top hebt bereikt. Met Coppi, Bartali, Gaul, Fignon en Herrera rondden enkele illustere wielernamen als eerste de Gardenatop. Daar kan je prachtige kiekjes nemen, om vervolgens rechtsomkeer te maken en tien kilometer te dalen tot Corvara. 

Passo Campolongo**

Toch wel minder lang klimmen dan de Gardenapas – slechts zes kilometer om precies te zijn. Maar terwijl de Gardena een gelijkmatig klimprofiel serveert, is de Campolongopas eerder een beklimming in schuifjes. Van zodra je het centrum van Corvara hebt verlaten, gaat het meteen flink omhoog. Je klautert van de ene haarspeldbocht naar de andere; goed twee kilometer klim je aan gemiddeld 7% maar er zitten ook stukjes bij tot 10%. Dat kan, op die allereerste dag, even de adem en de benen afsnijden. Onze tip: even doorbijten want halverwege de Campolongo is er een recuperatiestuk dat je in staat stelt om de mildere tweede klimhelft (meer rechttoe rechtaan tot de top) tot een goed einde te brengen.  

Vrijdag 8 september

Route

Passo delle Erbe

66,2 km

1938 hm

Passo Gardena - Passo delle Erbe

108 km

3434 hm

Passo delle Erbe**

Alta Badia is méér dan de Sella Ronda: dat bewijzen de twee ritten om dag twee van Climbing For Life Dolomiti Alta Badia. De korte variant stuurt je eerst van Corvara richting Brunico. Deze route loopt via een licht dalende weg die gefrequenteerd wordt door behoorlijk wat gemotoriseerd verkeer. Fiets je in groep, fiets dan in één lint tot het dorpje San Martino in Badia (of San Martin de Tor), waar je de voet van de Passo delle Erbe aantreft. Een beklimming die misschien niet echt een belletje doet rinkelen maar die ab-so-luut een mustdo is voor wie in de Dolomieten komt fietsen. Opgepast: de eerste kilometers zijn al meteen steil. Daarna volgt zowaar een afdaling van drie kilometer om ‘gelanceerd’ aan het zwaarste deel van de klim te beginnen. Vanaf het dorp Antermoia is het op de tanden bijten en goed doseren voor de resterende vijf kilometer tot de top. 

Passo Gardena – Passo delle Erbe***

Vanuit Corvara fiets je de Passo Gardena omhoog. In tegenstelling tot de eerste dag, waarbij enkel tot de top werd gefietst, brengt de route je verder tot achtereenvolgens Selva di Val Gardena (= Wolkenstein in Gröden) en Ortisei (= St. Ulrich). Vanaf Laion start dan de lange beklimming naar de top van de Passo delle Erbe. Je overbrugt 1500 hoogtemeters aan gemiddeld 6%. Het prachtige Plosemassief zorgt voor een setting die je de pijn even doet vergeten. De top van de Passo delle Erbe of Würzjoch ligt op net geen 2000 meter boven zeeniveau. Chapeau! Nu nog dalen tot San Martino en de grote weg tot Corvara overbruggen en deze driesterrenroute heb je ook weer mooi afgevinkt! 

Zaterdag 9 september

Route

Sella Ronda

52 km

1544 hm

Sella Ronda - Passo Valparola - Passo Campolongo

103 km

3373 hm

Corvara - Tre Cime - retour La Villa

126 km

3630 hm

Corvara - Tre Cime - retour Passo Campolongo

135 km

3956 hm

Sella Ronda**

De Sella Ronda is een magneet voor fietsers. En terecht. Het is een prachtige lus van 52 km die je over vier Dolomietentoppen stuurt. Op zaterdag is de Sella Ronda de ruggengraat van twee van de vier ritten. De eerste rit houdt het enkel op de Sella Ronda zelf die je, vanuit Corvara, in wijzerszin afwerkt met achtereenvolgens Campolongo, Pordoi, Sella en Gardena. De Pordoi is de langste (9 km) en meest legendarische – groet Fausto Coppi op de top! – van de vier, de Sella is de kortste (5 km) maar heeft de steilste stroken. De vergezichten zijn weergaloos en het Sellamassief dat je gedurende de volledige rit begeleidt, maakt duidelijk dat we slechts nietige fietsende stipjes zijn die hier weliswaar de tijd van ons leven beleven. 

Sella Ronda – Passo Valparola – Passo Campolongo***

De Sella Ronda is ook in deze rit de rode draad. Wanneer je na 52 km, na de afdaling van de Gardenapas, arriveert in Corvara, zet je koers richting La Villa. Daar start de beklimming van de Valparolapas. Die is bijna 14 km lang maar wordt pas écht serieus halverwege de beklimming, eens je een kilometer voorbij het dorp Armentarola bent. De gemiddelde stijging gaat nu niet meer onder de 7%. Op de top fiets je voorbij het oorlogsmuseum en duik je een kilometer naar beneden tot de top van de Falzaregopas. Wat dan volgt, is een afdaling van 10 km en een vallei van nog eens 10 km vooraleer je Arabba bereikt. Het enige obstakel op je route tot Corvara is enkel nog de korte Campolongopas (4 km klimmen en evenveel km dalen). 

Corvara – Tre Cime – retour La Villa***

Vanuit Corvara fiets je rechtstreeks naar La Villa en de voet van de Valparolapas. Het is 13 km klimmen tot die top en nog eens een kilometer dalen tot die van de Falzaregopas. Daar wenkt Cortina d’Ampezzo. Je daalt dus niet richting Arabba of Caprile maar kiest resoluut voor de lange (15 km) afdaling tot het bekende wintersportoord Cortina. Eens je door het stadje bent, wacht je de Passo Tre Croci, het (niet te onderschatten) voorgeborchte zeg maar van Tre Cime di Lavaredo. Die is kort (5 km) maar wel ver-uit de steilste beklimming van deze week. Een iconische Giroklim ook want wereldkampioen Eddy Merckx legde hier de basis voor zijn eerste Girozege in 1968. Na de klim verpoos je nog even aan het Misurinameer of zet je meteen weer koers naar Cortina d’Ampezzo om de 15 km lange Falzarego aan te snijden. Vanmorgen daalde je die nog af, nu moet je die omhoog want je fietst langs dezelfde route van vanmorgen terug naar startplaats Corvara. 

Corvara – Tre Cime – retour Passo Campolongo****

Dit is met z’n 135 km en net geen 4000 hoogtemeters dé koninginnenrit van Climbing For Life Dolomiti Alta Badia. Het is een blauwdruk van de alternatieve Tre Cime-rit maar verdient nog een extra ster omwille van de manier waarop je terugkeert naar Corvara. Hier niet rechtstreeks via de afdaling van de Valparolapas maar wel via de vallei tot Arabba én met de Campolongopas als laatste toetje. Als een wereldkampioen daal je daarna tot Corvara in Badia. Waarom als een wereldkampioen? Vandaag ben je Eddy Merckx en Remco Evenepoel achterna gefietst: Merckx triomfeerde in 1968 als wereldkampioen op de flanken van Tre Cime di Lavaredo, Evenepoel doet dat hopelijk dit jaar in de Ronde van Italië. Bravi! 

Schrijf je in (t.em. 20 augustus '23)

Inbegrepen in de deelnameprijs
 • Exclusieve wielertrui
 • Unieke Climbing for Life buff
 • Goodie bag met sportdrank, sportvoeding, gadgets…
 • Georganiseerde toertocht van donderdag t.e.m. zaterdag
 • Uitgebreide bevoorrading met water, sportdrank, koeken, fruit,…
 • Technische bijstand
 • Medische service
 • Pasta Party
 • After Bike party met DJ
Extra’s
 • Ongevallen- en reisbijstandsverzekering: 30 euro (meer info)
Algemene voorwaarden

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Lees deze voorwaarden grondig na.

Datum

Prijs

Tot en met 30 november 2022

€ 135

Tot en met 31 mei 2023

€ 140

Tot en met 20 augustus 2023

€ 145

* Geniet, als lid van Cycling Vlaanderen, van 10% korting op je deelname aan Climbing for Life.

Groepsinschrijving

(t.e.m. 20 augustus 2023 – 23u59)

Enkel en alleen als je met 10 of meer deelnemers bent, kan je je inschrijven via de groepsinschrijvingsmodule.

Ben je met minder dan 10, dan kan je je inschrijving niet doorsturen en vervallen de reservaties via dat systeem.

Met minder dan 10 en toch samen inschrijven? Dat kan!

Het is mogelijk om meerdere personen toe te voegen via het individuele inschrijvingsformulier vooraleer je betaling te doen. Op die manier worden jullie inschrijvingen samen verwerkt. Inschrijvingen toevoegen kan door op de knop “verder winkelen” te drukken als je de vorige inschrijving hebt ingegeven.

 • Naamwissels zijn enkel mogelijk aan de inschrijvingsstand en nodig om als deelnemer verzekerd te zijn. Per wissel wordt ter plaatse € 5 administratiekost aangerekend.
 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn. Zijn er minder dan 10 deelnemers dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.a. worden niet aanvaard.
 • Werkwijze online inschrijving: op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren. Vervolgens kan je deelnemers toevoegen en verwijderen. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is moet de groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep afgesloten is, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.

Praktische info

Naast natuurlijk de prachtige Sella Ronda staan de Passo Giau, Passo Fedaia, Passo Valparola, Passo Falzarego, Col d’Ornella, Passo Staulanza en vele andere beklimmingen op het programma.

Graag nog even geduld alvorens we jullie alle gedetailleerde parcours meegeven! Ook in 2023 zorgen we voor heel wat nieuwe ontdekkingen zodat deelnemers van de editie 2022 voldoende nieuws kunnen ontdekken.

DONDERDAG 7 SEPTEMBER

 • Afhaling deelnemerspakketten – Climbing for Life Village, Corvara (Alta Badia)
 • Vrije beklimmingen, wij zorgen binnenkort voor een aantal leuke aanbevelingen

VRIJDAG 8 SEPTEMBER

 • Bewegwijzerde cyclotochten met bevoorrading, details geven we jullie later mee

ZATERDAG 9 SEPTEMBER

 • Sella Ronda en andere cyclotochten
 • Pasta Party
 • After Party

Climbing for Life Village
Tennis Hall
Str. Burjé 5, 39033 Corvara in Badia BZ

Sportograf is de officiële fotoservice van Climbing for Life. Na afloop van het evenement kan je hier je persoonlijke actiefoto’s terugvinden.

Climbing for Life biedt alle deelnemers de mogelijkheid aan om een ongevallen- en reisbijstandsverzekering af te sluiten.

Deze verzekering biedt basiswaarborgen, alsook een reisverzekering en bijstandsverzekering. De verzekering kan optioneel aangekocht worden bij inschrijving en geldt van woensdag 6 september 2023 tot en met zondag 10 september 2023 (5 dagen).

KOSTPRIJS: 30 euro per persoon

Let op! Materiële schade aan de fiets is niet inbegrepen

Raadpleeg hier het overzicht van de waarborgen.

Heb je zin om op Climbing for Life een handje toe te steken en zo bij te dragen aan dit geweldige event?

Er zijn verschillende momenten en verschillende taken waar jij ons mee kan helpen.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar info@golazo.com

Parcours

Naast natuurlijk de prachtige Sella Ronda staan de Passo Giau, Passo Fedaia, Passo Valparola, Passo Falzarego, Col d’Ornella, Passo Staulanza en vele andere beklimmingen op het programma.

Graag nog even geduld alvorens we jullie alle gedetailleerde parcours meegeven! Ook in 2023 zorgen we voor heel wat nieuwigheden zodat de deelnemers van de editie 2022 voldoende nieuws kunnen ontdekken.

.

Makkelijk
1/5

Vlakke of licht heuvelende rit die toegankelijk is voor iedereen met een basis aan fietservaring.

Gemiddeld
2/5

Een iets langere rit voor deelnemers met wat meer fietservaring die geen schrik hebben voor een klimmetje.

Zwaar
3/5

Een pittige tocht voor ervaren fietsers met voldoende ervaring op een bergachtig parcours.

Zeer zwaar
4/5

Een tocht voor ervaren fietsers met voldoende klimervaring die gene problemen hebben met lange klims (>15km) en steile hellingen tot ca. 15%.

Extreem zwaar
5/5

Enkel voor zeer ervaren fietsers met veel klimervaring en voldoende kracht om zowel korte zeer steile hellingen (tot 24%) als lange lange klims (van >15km) aan te kunnen.

Parcours

Vrijdag 9 september

Op vrijdag 9 september heb je de keuze tussen 2 prachtige tochten: de Giro Fodom (51.7km) of de Giro Fedaia (84km), met o.a. de passo Fedaia, passo di Valparola en Passo Falzarego.

Giro Fodom

51.4 km

1462 hm

Giro Fedaia

84 km

2717 hm

Zaterdag 10 september

Op zaterdag 10 september kiezen we voor het bekendere werk: de Sella Ronda (52km puur genot), al dan niet uit te breiden met de Passo Valparola en/of de Passo Giau (104 of 134km). Na je inspanning kan je in Corvara genieten van een heerlijk Italiaanse pasta en de nu al berichte afterparty.

Sella Ronda

52 km

1544 hm

King – Queen of the Sella Ronda

104 km

3548 hm

Giro Giau

135 km

4156 hm