Deze ervaring bevat:

Climbing for Life exclusieve wielertrui of loopshirt
Climbing for Life buff
Georganiseerde toertochten op vrijdag & zaterdag
Parcoursbevoorrading met water, sportdrank en snacks
Goodiebag
Technische bijstand
Medische service
Pasta party
After-party met DJ

Goede doel

Climbing for Life Valloire-Galibier staat volledig in het teken van Diabetes

Via Climbing for Life Valloire-Gallibier willen we diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medische begeleiding. Daarnaast vestigen wij de aandacht op de preventieve kracht van beweging bij mensen die een verhoogd risico hebben op type 2 diabetes. Beweging is immers een essentiële pijler in zowel de behandeling als de preventie van diabetes!

Net zoals de vorige jaren zal een groep ambassadeurs met (een hoog risico op) diabetes met de fiets deelnemen aan Climbing for Life. Zij worden gedurende 6 maanden ondersteund door een medisch team en Energy Lab. Zij zullen de Diabetes Liga en l’Association du Diabète vertegenwoordigen, fondsen verzamelen ten voordele van diabetes en willen ook anderen inspireren met hun verhaal.

Foto's Valloire-Galibier 2022

Overnachten

Kortweg Cycling Travel is de officiële travel partner van Climbing for Life.
Via Kortweg kunnen zowel groepen als individuele deelnemers overnachtingen met of zonder fietstransport reserveren.

Bereid je optimaal voor met Energy Lab!

Mik je op een persoonlijke toptijd of wil je zonder blessures toewerken naar D-Day door een juiste trainingsopbouw, dan start hier je voorbereiding.

Climbing for Life biedt je, in samenwerking met Energy Lab, alles wat je nodig hebt om een perfecte Climbing for Life te fietsen, lopen of wandelen. Een DEXA-scan, een conditietest of een voorbereidingstraject op maat, je vindt gegarandeerd je ding. 

Energy Lab staat bekend als dé referentie op vlak van trainingsbegeleiding. Zowel recreatieve als competitieve lopers konden al terecht in de labo’s in Leuven, Paal-Beringen, Gent en Rotterdam voor een conditietest, uitgebreid advies en een daaraan gekoppeld trainingsschema.

Conditietest lopen

Wil je jouw laatste maanden efficiënt en effectief aanpakken op een verantwoorde manier?

We bepalen jouw fysieke prestatievermogen, je fysiologische melkzuurdrempels en exacte trainingszones via een conditietest in één van de 4 labo’s in Paal, Gent, Leuven of Rotterdam.

Je ontvangt na afloop van deze test een volledig gepersonaliseerd trainingsschema voor een periode van 12 weken dat rekening houdt met de testresultaten, jouw sportieve voorgeschiedenis en jouw persoonlijke (haalbare!) doelstelling richting Climbing for Life.

Climbing for Life voorbereidingspakket

Voor je start met de voorbereiding voor Climbing for Life, wordt je conditie en fitheid uitvoerig getest door de Energy Lab coaches. Na deze testen kan je onmiddellijk aan de slag gaan met het 12 weken trainingsschema dat we voor jou samenstellen. Het schema is volledig op maat van jouw persoonlijke agenda én je (eerste) sportieve doel voor 2022.  Welke testen zijn inbegrepen? 

  • Conditietest fietsen
  • Meting van je maximale zuurstofopnamevermogen (VO2 Max)
  • Analyse van de lichaamssamenstelling (DXA-scan)

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën.

Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

Toestemming*

Organisatie

Sportinez & Golazo sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal
 
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com