Facebook
LinkedIn

10 goede redenen om deel te nemen aan Climbing for Life

Van 22 tot en met 24 augustus strijkt Climbing for Life neer in de Vogezen. Waarom je moet deelnemen? We geven je 10 goede redenen!

Omdat het uitdagend is

Niets cooler voor fietsers dan toe te werken naar een fietsdoel. En zeker een fietsdoel waarbij er wat op het spel staat. Wie fietst in de Vogezen krijgt géén vlak parcours voorgeschoteld. Wel integendeel. Laat het een voorzet zijn om je optimaal klaar te stomen!

Omdat het haalbaar is

Fietsen in de Vogezen is niet makkelijk maar is ook niet aartsmoeilijk. De Vogezencols zijn niet de bergen die je vindt in Alpen, Pyreneeën of Dolomieten en zijn voor heel wat wielertoeristen een haalbare kaart. Met andere woorden: Climbing for Life is dan wel een uitdagend fietsdoel, tegelijk is de drempel laag.

Omdat het dichtbij is

Ben je het beu om twaalf uur in de wagen te zitten om een dag later met slaperige oogjes een paar cols te bedwingen? Dan is Climbing for Life 2024 wat voor jou want na pakweg vijf uur doemen de Vogezencols al voor je op.

Omdat het niet de eerste keer is

Climbing for Life is al meer dan een decennium actief. De organisatie kan terugkijken op een lange historiek en staat dus meer dan ooit op punt. Je neemt dus deel aan een fietsevent dat al wat adelbrieven voorleggen kan.

Omdat je het goede doel steunt

Sporten en bewegen is gezond. Ook voor personen met diabetes. Meer zelfs: in de preventie en behandeling van diabetes is voldoende beweging en sport een onmisbare pijler. Wie meefietst tijdens Climbing for Life werft mee fondsen voor de Diabetesliga in de strijd tegen diabetes.

Omdat het een bucket-list-event is

Je hebt zo van die fietsritten die je ooit eens moet gedaan hebben. Climbing for Life is er één van. Het event streek al neer in tal van Europese hotspots. In 2024 heb je de kans om relatief dichtbij huis een bucket-list-event af te vinken.

Omdat er bekende cols in het parcours zitten

De Ballon d’Alsace was de allereerste col in de Ronde van Frankrijk. En steile La Planche des Belles Filles is niet alleen bekend van de cyclo Les Trois Ballons maar ook van de Tourritzeges van Dylan Teuns en Tadej Pogacar. Beide beklimmingen zitten in het Climbing for Life-parcours.

Omdat je je gezin mee kan brengen

Je kent het wel: fietsevents waar je gezin of partner weinig of niet bij betrokken zijn. Bij Climbing for Life is het anders. Ook wandelaars en trailrunners zijn welkom. En dus kunnen ook partners en vrienden actief meedoen, zonder dat er een fiets aan te pas hoeft te komen.

Omdat je het met duizenden anderen doet

In je eentje fietsen is leuk maar samen met duizenden anderen deelnemen aan een fietsevent geeft toch nog een andere vibe. De sfeer en ambiance van Climbing for Life zijn ongeëvenaard.

Omdat de afterparty zinderend is

Het fietsen is één ding, het napraten is nog een ander verhaal. Climbing for Life gaat garant voor een superleuke après-bike.

© Grinta!