Parcours

Parcours Bike

Om de routes zowel uitdagend als toegankelijk te houden voor iederen, zorgen we voor 3 variante routes voor zowel vrijdag en zaterdag. Hieronder volgt een beknopte omschrijving van telkens de langste routes op vrijdag en zaterdag:

Op vrijdag staat er een uitdagende route op het programma, met als perfecte opwarmer de beklimming van de Col du Hundsruck. Met een lengte van 6 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 6,4%, biedt deze klim een heel egale en rustige start. Na deze opwarmronde wacht de beklimming van de Ballon d’Alsace, een 13 kilometer lange uitdaging met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2%. Het parcours gaat door een bochtenrijk gedeelte en langs het schilderachtige Lac d’Alfeld. Bij helder weer wacht aan de top een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc.

Op zaterdag starten we met een rustige aanloop door pittoreske dorpjes, gevolgd door de beklimming van de Col des Chevr√®res. Met een lengte van 8,4 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3% begint deze klim rustig, maar leidt al snel tot een pittig slotstuk. Voor de klimmersbenen is het een serieuze test, met enkele steile tussenstukken. Daarna staat de beklimming van de Ballon de Servance op het programma, een 10 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Het begin is pittig, maar via de iets grotere weg wordt het klimmen makkelijker en zeer aangenaam. De afdaling die volgt is een van de mooiste in de regio, met een rustige weg, omringd door bomen en slechts twee haarspeldbochten. Eindigen doen we natuurlijk met de beklimming van La Planche des Belles Filles, een 6 kilometer lange uitdaging met een indrukwekkend stijgingspercentage van 8,5%. La Planche staat bekend als de meest legendarische klim in de regio en sluit af met een mooie finish na het kleine “muurtje” aan 20% op de top. Een waardige afsluiting van een intensieve dag vol prachtige beklimmingen.

23.08.2024 

Route

61 km

1

849 hm

81 km

2

1157 hm

108 km

3

1810 hm

24.08.2024

Route

36 km*

1

1028 hm

81 km*

2

1966 hm

116 km*

3

2887 hm

* Deze afstand is exclusief de terugrit van La Planche des Belles Filles naar de startplaats in Ronchamp: + 19km (bergafwaarts en vlak)

Parcours Run & Walk

Op de vrijdag verkennen we de bosrijke omgeving van Belfort via twee verschillende routes. Beide routes zijn een toegankelijke en aangename wandeling. De langere route maakt een grotere lus en loopt langs een geheime militaire basis die in de jaren ’50 werd gebruikt door de NAVO.

Op zaterdag starten ook de wandelaars en lopers in Ronchamp en starten ze hun trail naar de top van La Planche des Belles Filles, waar de wandelaars samen met de fietsers over de eindmeet komen. Een prachtige, opnieuw bosrijke trail door de prachtige Vogezen.

Wandelaars en lopers dienen met eigen vervoer naar de start te komen in Ronchamp. Voor de terugweg naar de startplaats wordt er een bus voorzien.

23.08.2024

Route

11 km

1

255 hm

16 km

2

598 hm

24.08.2024

Route

18 km

2

1145 hm