Parcours

Parcours Bike

Om de routes zowel uitdagend als toegankelijk te houden voor iederen, zorgen we voor 3 variante routes voor zowel vrijdag en zaterdag. Hieronder volgt een beknopte omschrijving van telkens de langste routes op vrijdag en zaterdag:

Op vrijdag staat er een uitdagende route op het programma, met als perfecte opwarmer de beklimming van de Col du Hundsruck. Met een lengte van 6 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 6,4%, biedt deze klim een heel egale en rustige start. Na deze opwarmronde wacht de beklimming van de Ballon d’Alsace, een 13 kilometer lange uitdaging met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2%. Het parcours gaat door een bochtenrijk gedeelte en langs het schilderachtige Lac d’Alfeld. Bij helder weer wacht aan de top een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc.

Op zaterdag starten we met een rustige aanloop door pittoreske dorpjes, gevolgd door de beklimming van de Col des Chevrères. Met een lengte van 8,4 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3% begint deze klim rustig, maar leidt al snel tot een pittig slotstuk. Voor de klimmersbenen is het een serieuze test, met enkele steile tussenstukken. Daarna staat de beklimming van de Ballon de Servance op het programma, een 10 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Het begin is pittig, maar via de iets grotere weg wordt het klimmen makkelijker en zeer aangenaam. De afdaling die volgt is een van de mooiste in de regio, met een rustige weg, omringd door bomen en slechts twee haarspeldbochten. Eindigen doen we natuurlijk met de beklimming van La Planche des Belles Filles, een 6 kilometer lange uitdaging met een indrukwekkend stijgingspercentage van 8,5%. La Planche staat bekend als de meest legendarische klim in de regio en sluit af met een mooie finish na het kleine “muurtje” aan 20% op de top. Een waardige afsluiting van een intensieve dag vol prachtige beklimmingen.

23.08.2024 - Ballon d'Alsace

Route

+/- 50km

TBC

81 km

1171 hm

109 km

1824 hm

24.08.2024 - La Planche des Belles Filles

Route

36 km

1028 hm

91 km

1966 hm

118 km

2887 hm

Parcours Run & Walk

Op de vrijdag verkennen we de bosrijke omgeving van Belfort via twee verschillende routes. Beide routes zijn een toegankelijke en aangename wandeling. De langere route maakt een grotere lus en loopt langs een geheime militaire basis die in de jaren ’50 werd gebruikt door de NAVO.

Op zaterdag worden de wandelaars en lopers met de bus afgezet op de top van de Ballon d’Alsace. Vandaar starten ze hun trail van 19km door het natuurreservaat van de Ballons Comtois naar de top van La Planche des Belles Filles, waar de wandelaars samen met de fietsers over de eindmeet komen. Een prachtige, opnieuw bosrijke trail door de prachtige Vogezen.

23.08.2024 - Ballon d'Alsace

Route

11 km

255 hm

16 km

589 hm

24.08.2024 - Ballon d'Alsace - La Planche des Belles Filles

Route

19 km

660 hm